بازار انواع لوبیا, بازار لوبیا تهران, فروش انواع لوبیا, لوبیا قرمز مرغوب

انواع لوبیا و خواص آن

انواع لوبیا و خواص آن

انواع لوبیا و خواص آن میتواند به شما در خرید آن کمک بسزایی کند. لوبیاها از خواص بسیار زیادی و ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردارند و منبع بسیار خوبی برای تامین فیبر، پروتئین، فولات‌ها یا همان ویتامین B‌۹ و مواد معدنی هستند. این گیاه به علت حساس بودن به سرما و گرما، فقط در فصل بهار کاشته می‌شود. طبق تحقیقات انجام شده مصرف زیاد لوبیا، به علت وجود فیبر بالا، نمک و چربی‌های اشباع شده‌‌ای که دارد، باعث کاهش فشار خون و جلوگیری از سکته و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. در ادامه مطلب شما را با خواص برخی از انواع لوبیا مثل لوبیای سیاه، لوبیای قرمز، لوبیای سفید و. . . آشنا خواهیم کرد.

 

معرفی لوبیا

 

لوبیا گیاهی است که مبدا آن از کشور مکزیک است و از قرن شانزدهم وارد اروپا و بقیه کشورهای جهان شد. لوبیا جز دسته‌ غذاهای گیاهی، به نام حبوبات است. اصولاً این گیاه در خارج از کشور با نام Leguminosae شناخته می‌شود. این گیاه در غلاف‌هایی با دانه‌های متعدد وجود دارد.

 

انواع لوبیا

 

لوبیاها می‌توان به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

دسته اول لوبیاهایی هستند که در غلاف کاملاً خشک می‌شوند، سپس چیده و از غلاف خارج می‌شوند، مانند لوبیای سفید، لوبیای قرمز، لوبیای چشم بلبلی و …، دسته دوم لوبیایی‌هایی هستند که به صورت تازه چیده و همراه با غلاف مصرف می‌شود مانند لوبیای سبز.

انواع لوبیاوخواص آن

لوبیا سفید

 

لوبیای سفید، در کشورهای انگلستان و آمریکا کاشته می‌شود. این حبوبات یکی از محبوب‌‌ترین حبوبات در سراسر جهان است و از آن ۴ نوع مختلف در جهان وجود دارد. لوبیای سفید با ظاهر سفید رنگی که دارد، از خواص بسیار زیادی برخوردار است و در درمان بیماری‌هایی مثل کاهش دیابت، تقویت سیستم گوارش، جوانسازی پوست، جلوگیری از سرطان رود، سلامتی دندان و تحرک رشد بسیار مفید است. لوبیای سفید حاوی ویتامین B است و باعث تقویت حافظه می‌شود. همچنین این محصول از پروتئین بسیار بالایی برخوردار است و در رشد سلول‌های جدید، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، بافت‌ها و رگ‌های خونی نقشه بسزایی دارد.

انواع لوبیا و خواص آن

لوبیا قرمز

 

لوبیای قرمز به علت شکل و رنگی شبیه کلیه، به لوبیای کلیوی معروف است. این لوبیا به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز میباشد. این لوبیا به علت پروتئین بالایی که دارد می‌توانند در گیاهخواران جایگزین گوشت باشد، در واقع می‌توان آن را به جای گوشت قرمز مصرف کرد. از این محصول در غذاهای بسیار زیادی همچون قورمه سبزی می‌توان استفاده کرد. از موارد مصرف دیگر این گیاه در سالاد و برای تهیه ساندویچ است. ازلوبیای قرمز در درمان بیماری‌هایی مثل کلسترول خون، درمان یبوست، تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب، جلوگیری از سرطان، سندروم روده تحریک پذیر و. . . استفاده می‌شود.

 

انواع لوبیا و خواص آن

لوبیا چشم بلبلی

 

یکی دیگر از انواع لوبیا، لوبیای چشم بلبلی است که در طب سنتی به لوبیای بلدی معروف است و در زبان هندی به آن لوبا گفته می‌شود. این لوبیا سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌های A و C است، به همین دلیل از خواص فواید بسیار زیادی برای بدن برخوردار است. اسم لوبیای چشم بلبلی از ظاهر آن گرفته شده‌است، این لوبیا به رنگ سفید است و در کنار آن قسمت سیاه رنگ بیضی شکلی وجود دارد. از این لوبیا در درمان بیماری‌های مثل دیابت، ریزش مو، کم خونی، بهبود سلامت استخوان‌ها، بهبود سلامت پوست، درمان سرطان، کنترل کلسترول خون، درمان یبوست و. . . استفاده می‌شود.

انواع لوبیا و خواص آن

لوبیا سیاه

 

اسم لوبیای سیاه از رنگ پوست آن گرفته شده‌است که براق و سیاه است. این لوبیا اصولاً در فهرست غذاهای روزانه وجود دارد. لوبیای سیاه را اغلب با برنج ترکیب می‌کند اما در غذایی مثل سوپ هم می‌توان از آن استفاده کرد. این لوبیا اولین بار در آمریکای لاتین یافت شده و محبوبیت آن به دهه ۱۵۰۰ می‌رسد. لوبیای سیاه، از مواد غذایی مقرون به صرفه و پرخاصیت است، آن را می‌توان در برنامه غذایی روزانه قرار داد. این لوبیا را می‌توان به حالت کنسرو هم استفاده کرد. به‌گفته متخصصان، لوبیای سیاه برای سلامت بدن بسیار مفید است.

 

خواص انواع لوبیا

 

هر کدام از انواع لوبیا خواص مختص به خود را دارد، البته ناگفته نماند در بعضی از آن ها ویژگی‌های مشترکی هم یافت می‌شود.

 

لوبیای سفید حاوی پتاسیم، آهن، کلسیم، مس، منگنه، منیزیم و روی است و پوسته این لوبیا منبع بسیار خوبی برای فیبر و کلسیم است.

 

  • لوبیای قرمز

لوبیای قرمز حاوی زیادی پروتئین، مواد معدنی و فیبر است. این لوبیا از ویتامین B ۲ و ویتامین B ۳ بسیار زیادی برخوردار است و دارای مقدار کمی ویتامین C نیز هست.

 

لوبیای چشم بلبلی نسبت به لوبیای دیگر از آهن بسیار زیادی برخوردار است. آهن بسیار زیاد و مس موجود در لوبیای چشم بلبلی باعث تولید گلبول‌های قرمز خون می‌شود و در نتیجه برای درمان سرطان خون بسیار مفید است و بهتر است در برنامه غذایی این دسته از بیماران گنجانده شود.

 

  • لوبیای سیاه

لوبیای سیاه از خواص بسیار زیادی مثل پتاسیم، کلسیم، فسفرو منیزیم برخوردار است. این لوبیا به خاطر مواد مغذی موجود در آن بهتر است در جیره غذای روزانه حتماً استفاده شود.

 

ارزش غذایی انواع لوبیا

 

لوبیا از دسته منابع گیاهی است که برای تامین آهن، پتاسیم، منیزیم، فیبر، مواد معدنی، ویتامین و پروتئین استفاده می‌شود. همچنین می‌توان گفت یک گزینه بسیار خوب برای تامین ویتامین‌های گروه ب مثل ویتامین B۶ (پیریدوکسین)، ویتامین B ۱ (تیامین)، ویتامین B۵ (اسید پانتوتنیک)، ویتامینB۳ (نیاسین) و ویتامین B۲ (ریپوفلاوین) است.

از ارزش‌های غذایی جادویی انواع لوبیا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لوبیا منبع غنی از پروتئین است، به همین علت در بین ورزشکاران و گیاه خواران از غذاهای معروف محسوب می‌شود.
  • وجود آنتی اکسیدان بسیار بالایی که در لوبیا وجود دارد باعث پیشگیری از سرطان می‌شود.
  • این محصول سرشار از اسیدهای آمینه است، اسیدهای آمینه در ساخت پروتئین‌ها نقش بسزایی دارند.
  • لوبیا حاوی مواد غذایی مثل اسید فولیک است و از نقص لوله عصبی جنین در دوران بارداری جلوگیری می‌کند.

مضرات انوع لوبیا

 

از مضرات انواع لوبیا می‌توان به ایجاد مسمومیت با هماگلوتینین اشاره کرد. وجود این ماده در لوبیا باعث می‌شود که گلبول‌های قرمز خون در یک جایی جمع شوند و زمانی که این اتفاق به صورت مکرر تکرار شود، منجر به حالت تهوع، درد شکم، استفراغ و حالت تهوع در فرد می‌شود. البته پس از پخته‌شدن این ماده در لوبیا غیر فعال می‌شود. از مضرات دیگر لوبیا ایجاد مشکلات گوارشی است که به علت فیبر زیاد لوبیا اتفاق می‌افتد و منجر به اسهال، انسداد روده و گاز معده می‌شود. مقدار فولات زیادی که در لوبیا وجود دارد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

 

کاربرد انواع لوبیا در اشپزی

 

هر کدام از انواع لوبیاها، خواص، طعم و عطر مخصوص به خود را دارد، به همین دلیل نمی‌توان آن‌ها را در دستورهای غذایی، جایگزین یکدیگر کرد. لوبیای قرمز به علت اینکه در هنگام پختن‌طعم ادویه‌ها را به خود جذب می‌کند، در غذاهایی مثل انواع آش، خوراک لوبیا، چلی و قورمه‌سبزی استفاده‌می‌شود. از لوبیای چشم بلبلی به خاطر طعم ملایم و سازگاری که با بیشتر غذاها دارد استفاده زیادی می‌شود. از آن می‌توان در غذاهایی مثل دمپخت، میگو پلو، قورمه سبزی، شوید پلو و لوبیا پلو استفاده کرد. کاربرد لوبیا سفید در غذاهای مثل خوراک لوبیا، کوکوی لوبیا، لوبیا پلو و خورشت لوبیا بسیار زیاد است و می‌توان آن را به سالاد سبزیجات هم اضافه کرد.

 

سخن پایانی

 

در این مطلب سعی کردیم شما را با انواع لوبیا و خواص آن‌ها آشنا کنیم. در خصوص انواع خواص لوبیا می‌توان به پروتئین ،فیبر و مواد معدنی اشاره کرد. درست است که در این مواد غذایی به مقدار زیادی مواد مغذی وجود دارد اما مانند مواد غذایی دیگری نباید در خوردن‌آن زیاده‌روی کرد. نکته دیگری که در خوردن‌لوبیا بسیار اهمیت دارد این است که بیماران باید طبق دستور پزشک این ماده غذایی را مصرف کنند. در کل می‌توان گفت انواع لوبیاها می‌توانند نقش مهمی در رژیم غذایی شما داشته‌باشند و به سلامتی بدن شما کمک کنند.

 

برای مشاهده مقالات یشتر کلیک کنید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − یازده =